Εξετάσεις και παιδί

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συμβάλλουν στο να εξασφαλίσετε ότι το παιδί σας θα αποδώσει καλύτερα κατά τη διάρκεια των εξετάσεων. Η προετοιμασία είναι σημαντική, ειδικά όσο πλησιάζουν οι μέρες των εξετάσεων. Η έγκαιρη προετοιμασία ενισχύει την αυτοπεποίθηση, και με τη στήριξη του Strath για ενίσχυση της συγκέντρωσης, οι ώρες που αφιερώνει το παιδί σας στη μελέτη γίνονται πιο αποτελεσματικές.

Η επανάληψη είναι σημαντική όταν το παιδί σας θέλει να προετοιμαστεί για τις εξετάσεις. Πρώτον, βοηθά να θυμάται γεγονότα, αριθμούς και θέματα που έχει καλύψει πριν από καιρό. Δεύτερον, αν γίνει σωστά, θα το βοηθήσει στην αύξηση της αυτοπεποίθησης και στη μείωση του άγχους.

Οπότε, πώς μπορούμε να αυξηθεί η αυτοπεποίθηση του παιδιού σας και να προετοιμαστεί σωστά;

  1. Προετοιμαστείτε καλά – Βοηθήστε το παιδί σας να οργανώσει σωστά το πρόγραμμά του, εξασφαλίζοντας ότι θα έχει αρκετό χρόνο για να κάνει επανάληψη σε όλη την ύλη.
  2. Δώστε του προσοχή – Ως μητέρα, μπορείτε να αλλάξετε τη συζήτηση και τη διάθεση γύρω από τις εξετάσεις σε πιο θετική. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να βοηθήσετε να αντιμετωπιστεί οποιοδήποτε άγχος ή νεύρα που προκύπτουν πριν από τις εξετάσεις.
  3. Η διάθεση έχει σημασία. Ενθαρρύνοντας μια θετική διάθεση και στάση βοηθάτε ώστε να διατηρείται το μυαλό του παιδιού σας καθαρό, να χαλαρώνει το σώμα του, να έχει καλύτερη συγκέντρωση και να θυμάται τι έχει μάθει. Αυτό σημαίνει ότι το Strath, σε συνδυασμό με θετική διάθεση, θα αποφέρει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα γιατί ένα υγιές σώμα είναι ένα ευτυχισμένο σώμα, προκαλώντας την απελευθέρωση σεροτονίνης.
  4. Φροντίστε ώστε το παιδί σας να λαμβάνει το Strath καθημερινά, να πίνει περισσότερο νερό και να τρώει ένα υγιεινό πρωινό πριν από την εξέταση – ορισμένα τρόφιμα τρέφουν τον εγκέφαλο: ψάρι, κουρκουμάς, μπρόκολο, πράσινο τσάι, ξηροί καρποί, πορτοκάλια, αυγά και άλλα. Μελέτες δείχνουν ότι αν το Strath καταναλώνεται καθημερινά βοηθάει στην καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από τα τρόφιμα, μεγιστοποιώντας την απορρόφηση και χρήση των θρεπτικών συστατικών στο σώμα.
  5. Αποφύγετε να μιλάτε για θέματα που λίγο πριν από τις εξετάσεις του παιδιού σας πιθανά θα αποσπάσουν το μυαλό του και θα το αποπροσανατολίσουν.
  6. Συμπεριλάβετε ένα μικρό διασκεδαστικό διάλειμμα στο πρόγραμμα του παιδιού σας για να το κρατήσετε χαλαρό.
  7. Ενθαρρύνετέ το. Βεβαιωθείτε ότι δεν πιέζετε το παιδί σας κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, καλλιεργώντας του νοοτροπία αυτοπεποίθησης. Μιλήστε του με ενθαρρυντικά λόγια που θα βοηθήσουν στο να μεταδοθούν θετικές σκέψεις στο μυαλό του, κάτι που είναι ζωτικής σημασίας για να αντιμετωπίσει το άγχος.

Η σωστή προετοιμασία και υποστήριξη του παιδιού σας πρέπει να περιλαμβάνει το Strath, το οποίο περιέχει 61 βιταμίνες, αμινοξέα, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που βοηθούν στο να τρέφουν τον εγκέφαλο του παιδιού σας, δίνοντάς του τα θεμέλια για να πετύχει, βελτιώνοντας την αυτοπεποίθηση του και προετοιμάζοντας το να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις εξετάσεις του.